Allan Stochholm – Årets kunstner 2017

Århus Rådhus Kunstforening kan nu løfte sløret for, hvem der bliver årets kunstner 2017. Valget er faldet på Allan Stochholm, Hinnerup.

Allan deltager i kunstforeningens fernisering lørdag den 3. februar 2018, hvor han vil fortælle om sin kunst og om de tanker, der ligger bag.

”Allan Stochholm arbejder med billeder, der spiller underfundigt på mængden af klicheer og udtryk, der omgiver os i dagligdagen, og som vi ofte er blinde og døve overfor indtil vi møder dem som knivskarpe udsagn. Hans billeder kan have noget naivt over sig, der ikke skal opfattes som påtaget eller nedladende. Det er en indgangsvinkel til at forstå verden, at reducere sin forståelse til et enkelt naivt niveau og spørge dumt: Jamen hvad betyder det alt sammen egentlig.”
Uddrag fra Kunstavisen af Erik Meistrup

Han er født i slutningen af 2. verdenskrig, og har tegnet og malet, så længe han kan huske. Han har i årtier deltaget i en lang række kunstudstillinger over hele landet, og ved dronning Margrethes besøg ved Hinnerups byjubilæum i 1987 var han med til at starte kunstnergruppen Primus.

Allan har også i mange år været illustrator, og har tegnet til blade som Folkeskolen og Socialpædagogen, og til bøger og til pjecer for både Servicestyrelsen og Undervisningsministeriet.
Se mere på http://www.stochholmx.dk/

Permanent link til denne artikel: http://aarhusraadhuskunstforening.dk/wordpress/?p=1190